ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΟ 03/06/11

Αποφασεις - Δελτια Τυπου - Ειδησεις

ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΠΟ 03/06/11

Μη αναγνωσμένη δημοσίευσηαπό admin » 03 Ιουν 2011, 18:29

ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΠΟ ΣΟΦΟΚΛΗ ΠΙΛΑΒΙΟΥ ΣΤΗΝ ΤΑΚΤΙΚΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ, 4-6-2011
Φίλοι μου, αγαπητά μέλη των Ενώσεων, σκόπευα σήμερα να σας κάνω με κάθε λεπτομέρεια απολογισμό για τα διοικητικά πεπραγμένα της χρονιάς που πέρασε. Των 12 μηνών που μεσολάβησαν από την περυσινή μας συνάντηση σε τούτη την αίθουσα και λίγα 24ωρα πριν το καλοκαίρι του 2010 η Εθνική Ομάδα ριχτεί στη μάχη του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής.

Σ’ αυτούς τους 12 μήνες, και με την εντολή που είχαμε ως διοικητικό συμβούλιο, από εσάς εδώ στη γενική συνέλευση, το ανώτατο ποδοσφαιρικό όργανο, μέσα από προγραμματισμό, συγκεκριμένη φιλοσοφία και στόχευση, αλλά και πολλή δουλειά, θέσαμε ως πρώτο μας μέλημα την κάθαρση στο χώρο του ποδοσφαίρου με απώτερο στόχο την ισοτιμία και την ισονομία για όλους.

Αντ’ αυτού, όμως, και πάρα τις επίμονες και επίπονες προσπάθειές μας αυτό που βρήκαμε ως Ομοσπονδία απέναντί μας ήταν εμπόδια, απειλές, ύβρεις, λοιδορίες, στοχοποίηση ανθρώπων και θεσμών.

Δουλέψαμε σκληρά και με σύστημα, θεσπίσαμε όργανα με την προτροπή και τη σύμφωνη γνώμη της πολιτείας, κάναμε άλματα στην οργάνωσή μας και τη λειτουργία μας, αλλά αντί να ανταμειφθούμε με την αποδοχή όσων κάναμε -ασφαλώς δεν περιμέναμε ν’ αρέσουν σε όλους- φτάσαμε να μας κατηγορεί ακόμη και μερίδα πολιτικών, οι οποίοι δεν συντάσσονται με την εφαρμογή του νόμου, φοβούμενοι το πολιτικό κόστος. Ενθαρρύνοντας έτσι και τις φραστικές επιθέσεις πλαστογράφων, απατεώνων και νοθευτών δημοσίων εγγράφων.

Φτάσαμε να λοιδορούνται εν ενεργεία ή συνταξιούχοι δικαστικοί λειτουργοί, να υβρίζονται θεσμοί, διότι επιβεβαιώνεται η παροιμία που λέει: φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Ε, λοιπόν ας το πάρουν απόφαση:

Κοιτάζοντάς σας στα μάτια, καθώς όλοι ξέρετε πολύ καλά πως μαζί σας έχω μια σχέση ειλικρίνειας και σεβασμού, δεν μπορώ παρά να πω το εξής: Το ελληνικό ποδόσφαιρο ή θα γίνει καλύτερο ή θα πεθάνει.

Σας παρακαλώ αυτή τη φράση να τη συγκρατήσετε μέσα στο μυαλό σας γιατί δεν τη λέω τυχαία. Τα πράγματα στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι σε οριακό σημείο. Ανά πάσα στιγμή και με αφορμή ένα οποιοδήποτε τυχαίο γεγονός, μπορεί να συμβούν πολύ δυσάρεστες καταστάσεις που θα οδηγήσουν το ελληνικό ποδόσφαιρο σε «πέτρινα χρόνια».

Παντού και σε όλα τα μέτωπα υπάρχουν πρωτοφανούς μεγέθους απειλές. Είμαι βέβαιος πως και εσείς που ζείτε καθημερινά και άμεσα την πραγματικότητα του ποδοσφαίρου δεν μπορείτε παρά να συμφωνήσετε με αυτή τη διαπίστωση. Η κατάσταση παντού είναι από δύσκολη έως τραγική και το χειρότερο είναι πως μπορούν τα πράγματα να εξελιχθούν ακόμη πιο άσχημα.

Το ποδόσφαιρο έχει νόημα ως άθλημα με κανόνες, με ήθος, με διαφάνεια, με πνεύμα συναγωνισμού και άμιλλας. Έτσι είναι θεαματικό, έτσι έγινε δημοφιλές, έτσι αποτέλεσε πρότυπο για χιλιάδες μικρά παιδιά. Αυτή είναι η καταστατική συνθήκη του ποδοσφαίρου.

Αν αυτή η συνθήκη παραβιάζεται, αν οι κανόνες παρακάμπτονται, αν οι νόμοι και οι διατάξεις γίνονται κουρελόχαρτα, τότε το μόνο που απομένει είναι η ωμή βία. Αλλά τότε τη νίκη δεν την παίρνει ο καλύτερος. Τη νίκη την παίρνει ο βιαιότερος. Και η βία, ξέρετε, έχει πολλές μορφές. Υπάρχει η βία των χούλιγκαν, αλλά υπάρχει και η βία της εξαγοράς συνειδήσεων, υπάρχει η βία των συμφερόντων, υπάρχει η πολιτική βία του πελατειακού συστήματος και πάει λέγοντας.

Είναι η ώρα λοιπόν να κοιταχτούμε στον καθρέπτη και να πούμε: Υπάρχει περίπτωση να έχουμε καλό ποδόσφαιρο χωρίς καλές ομάδες; Υπάρχει περίπτωση να έχουμε καλές ομάδες αν σε κάθε αγώνα όλων των πρωταθλημάτων και των κατηγοριών, δεν κερδίζει ο καλύτερος;

Αντί λοιπόν κάθε φορά να βρίζουμε θεούς και δαίμονες, αντί να δείχνουμε πάντα κάποιους άλλους για τα λάθη μας ώστε να συνεχίζουμε ανενόχλητοι να τα διαπράττουμε, είναι η ώρα – πρώτα απ’ όλα – να βγούμε στην κοινωνία και να ζητήσουμε όλοι μας ένα μεγάλο συγγνώμη για τη σημερινή εικόνα του ποδοσφαίρου. Αντίθετα, το να παραστάνουμε τους αλάθητους Πάπες είναι ό,τι χειρότερο. Είναι το λάθος μήνυμα στη λάθος στιγμή.

Όταν λοιπόν έρχονται αρκετοί από εσάς και μου λένε: «Πρόεδρε, αυτός είπε αυτό ή εκείνος δήλωσε το άλλο….», οι ίδιοι εκείνη τη στιγμή έχουν αναγνωρίσει τη σκοπιμότητα και την ιδιοτέλεια όσων λέγονται και αναπαράγονται. Ευτυχώς σε αυτή την αίθουσα είμαστε όλοι νοήμονες και σκεπτόμενοι και κανένας δεν μπορεί να θεωρεί πως είναι τόσο πονηρός ώστε να σας παραμυθιάσει. Αν κάποιοι το επιχειρούν, κακό του κεφαλιού τους.

Το ποδόσφαιρο δεν είναι κληρονομική μοναρχία. Τους αρέσει, δεν τους αρέσει, δεν θα επιτρέψουμε να επιβάλλουν το νόμο του αίματος. Ανάχωμα σε όλα αυτά τα φαντασιόπληκτα σχέδια για ένα απόλυτα ελεγχόμενο ποδόσφαιρο, πρέπει και θα βάλουμε εμείς.

Το ποδόσφαιρο έχει ανάγκη την κοινωνία. Οι καιροί έχουν αλλάξει. Ένα κράτος υπό χρεωκοπία δεν έχει το παραμικρό περιθώριο να επιδεικνύει γαλαντόμες συμπεριφορές. Μπορώ δε και ευθαρσώς να σας πω ότι αναζητάει και τις αφορμές που θα αποτελέσουν το «τέλειο άλλοθι» για να κλείσει τελείως η στρόφιγγα της χρηματοδότησης.

Όταν λοιπόν κάποιοι παίζουν σχεδόν προβοκατόρικα αυτό το παιχνίδι επιταχύνοντας τις εξελίξεις, εγώ είμαι υποχρεωμένος σήμερα να πω με πλήρη συναίσθηση των ευθυνών μου, πως το ποδόσφαιρο ή θα γίνει καλύτερο ή θα πεθάνει.

Καλύτερο σημαίνει δικαιότερο, αξιόπιστο, με εμπλουτισμένες τις διαστάσεις του, ώστε να συγκινεί περισσότερο κόσμο και να το στηρίζει. Ποδόσφαιρο με σύγχρονο ήθος και με σύγχρονο μάρκετινγκ. Και ο πρώτος βασικός κανόνας του σύγχρονου μάρκετινγκ είναι: Μην κοροϊδεύεις τον πελάτη. Δώσε του αξία μέσα από αυτό που παίρνει.

Άρα, πρακτικά, ο δρόμος που έχουμε μπροστά μας είναι μονής κατεύθυνσης. Για τη σημερινή διοίκηση της ΕΠΟ δεν υπάρχουν διλήμματα. Το ποδόσφαιρο του αύριο είναι για εμάς έργο του σήμερα. Δεν θα περιμένουμε να έρθει πρώτα η καταστροφή και να τρέχουμε μετά πανικόβλητοι. Έτσι και ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Η δημιουργία των προϋποθέσεων για την ανάπτυξη του ελληνικού ποδοσφαίρου, με νέους σύγχρονους όρους.

Δεν είπα ότι είναι κάτι εύκολο, που μπορεί να γίνει μέσα σε δυο ή τρία χρόνια. Άλλοι μπορεί να δηλώνουν θαυματοποιοί. Εκείνοι ξέρουν με τι τρόπους και με τι μέσα, επιτελούν τα θαύματά τους. Το γεγονός ότι εγώ δεν υπόσχομαι θαύματα και μύθους, αλλά πιστεύω στη συνεπή και σκληρή δουλειά, δίχως υποχωρήσεις και δεύτερες σκέψεις, προφανώς σε κάποιους δεν αρέσει. Προφανώς κάποιοι ψάχνουν εναλλακτικές λύσεις που βολεύουν.

Ξέρω πολύ καλά τι συμβαίνει. Αλλά οι δικές μου μάχες και οι δικές μου προτεραιότητες είναι άλλες. Υπάρχουν αντιστάσεις, υπάρχουν νοοτροπίες και συμφέροντα δεκαετιών. Όλα αυτά κρατούν δέσμιο το ποδόσφαιρο κι εμποδίζουν τη μεγάλη φυγή προς τα εμπρός. Κάποιοι κερδοσκοπούν με τη μιζέρια και την παρακμή.

Αλλά και κάποιοι δεν έπαψαν να ονειρεύονται. Να πιστεύουν στο ποδόσφαιρο και στην αξία του. Να θέλουν να αλλάξουν τα πράγματα. Και σε αυτή τη γραμμή πλεύσης είμαι απόλυτα αφοσιωμένος, ειδικά σήμερα που το ποδόσφαιρο κινδυνεύει.

Να σας θυμίσω, όμως, τι έγινε αυτόν τον έναν χρόνο, με τα πραγματικά γεγονότα, για να βγάλετε κι εσείς τα δικά σας συμπεράσματα. Και επαναλαμβάνω δεν πρόκειται περί απολογισμού.


Να ξεκινήσω από το θέμα της ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗΣ των ομάδων.
Με πλήρη αντικειμενικότητα, εντιμότητα και στηριζόμενη σε όλους τους ισχύοντες νόμους η ΕΠΟ προχώρησε στην εφαρμογή της αδειοδότησης των ομάδων. Ενημερώσαμε εγκαίρως και με κάθε τρόπο όλες τις ΠΑΕ της χώρας, και όχι μόνο, για τα κριτήρια της αδειοδότησης. Για την πλήρη εξομοίωσή τους με αυτά της UEFA.

Αν και προσπαθήσαμε να προειδοποιήσουμε για τη σκληρότητα των κριτηρίων, μετά την εξομοίωση, τόσο την Super League, όσο την Ενωση Β’-Γ’ εθνικής, αυτές δεν μας άκουσαν. Ο,τι επιχείρημα και αν προτάξαμε διαισθανόμενοι το κίνδυνο που ερχόταν, δεν εισακουστήκαμε. Η μεν Super League ψήφισε ομόφωνα, και οι 16 ΠΑΕ δηλαδή, την εφαρμογή των σκληρών νέων κριτηρίων, η δε Ενωση Β-Γ αποδέχτηκε πλήρως τα ίδια κριτήρια. Και επιπλέον, όλες οι ομάδες συνυπέγραψαν τα έγγραφα αποδοχής της διαδικασίας αδειοδότησης, γνωρίζοντας τι ακριβώς τις περίμενε.

Εγώ ο ίδιος με συνέντευξη Τύπου έκρουσα τον κώδωνα του κινδύνου για το ζήτημα, σε δύο συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου τα επαναλάβαμε όλοι μας, αλλά…

Η θέση της ΕΠΟ δικαιώθηκε στο ακέραιο με την κατάθεση των φακέλων και τον σχετικό έλεγχο, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα μόλις 6 ομάδες από τη Football League να πάρουν άδεια και 15 από τη Super League.

Η διεύθυνση αδειοδότησης και τα πειθαρχικά όργανα έκαναν στο ακέραιο της δουλειά τους. Μια διεύθυνση που πιστοποιείται κάθε χρόνο από την UEFA με διπλούς ελέγχους, έχει ISO από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία και της οποίας διεύθυνσης αδειοδότησης το έργο θα φανεί ακόμη περισσότερο, όταν θα γίνει και ο έλεγχος της UEFA στις ελληνικές ομάδες που θα παίξουν στα κύπελλα Ευρώπης.

Ολοι αυτοί που πετάνε κακοήθειες, συκοφαντίες και διαδίδουν ψεύδη εις βάρος της διαδικασίας αυτής, το κάνουν για ένα και μοναδικό λόγο:

ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΝΤΕΧΟΥΝ!


Να πάμε σε ένα άλλο μείζον ζήτημα, αυτό με τις ΠΛΑΣΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ & ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΕΝΗΜΕΡΟΤΗΤΕΣ. Η ίδια η Ομοσπονδία αναγνώρισε άμεσα το πρόβλημα στη δική της λειτουργία. Δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό της και με ακαριαίο τρόπο αντέδρασε. Απομάκρυνε τον υπεύθυνο διευθυντή του τμήματος και άρχισε άμεσο έλεγχο.

Δεν επιχείρησε η ΕΠΟ να χαϊδέψει αυτιά. Ούτε να… πετάξει τη μπάλα στην κερκίδα. Άκουσε τις επώνυμες και τεκμηριωμένες καταγγελίες, αφουγκράστηκε το πρόβλημα, ερεύνησε, αποφάσισε.

Η Επιτροπή Ιδιότητας Μετεγγραφών άμεσα ερεύνησε τα στοιχεία των καταγγελιών, πήρε τις αποφάσεις της, επέβαλλε ποινές και έστειλε το ζήτημα στο διοικητικό συμβούλιο για περαιτέρω διερεύνηση.

Το διοικητικό συμβούλιο ήταν αυτό που αποφάσισε τη σύσταση επιτροπής, η οποία έχει ξεκινήσει την μακρά και επίπονη έρευνα όλων των επαγγελματικών δελτίων που εκδόθηκαν τον περασμένο Ιανουάριο. Μια δουλειά εξαιρετικά σκληρή, κουραστική, χρονοβόρα. Στρωμένη με εμπόδια. Κάθε είδους.

Μια έρευνα που συνεχίζεται μέχρι σήμερα, έχει φέρει αποτελέσματα, αλλά που για να ολοκληρωθεί πρέπει τα μέλη της επιτροπής να ξεπεράσουν πρώτον την υπερβολική καθυστέρηση στις απαντήσεις από τις αρμόδιες ΔΟΥ και τα καταστήματα του ΙΚΑ, που για να κάνουν τη δουλειά τους, υποχρεώθηκε η Ομοσπονδία ακόμη και να διαθέσει υπαλλήλους της για να πάρει τα στοιχεία.

Αλλά ό,τι και αν γίνει η έρευνα θα ολοκληρωθεί και όσοι παρανόμησαν θα τιμωρηθούν όπως πρέπει.

ΧΑΡΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ!!!


Ας πάμε στο πολύ μεγάλο ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ. Συμπορευτήκαμε με τη Super League και την πολιτεία για να βρούμε τους τρόπους εκείνους που θα μας οδηγήσουν στην επόμενη μέρα, που θα αντιμετωπίσουν ριζικά το πρόβλημα και θα βοηθήσουν να αποκτήσουμε ένα διαφορετικό ποδόσφαιρο.

Αναγνωρίζουμε ασφαλώς ότι η βία είναι ένα πολύ ευρύτερο κοινωνικό πρόβλημα. Το ποδόσφαιρο είναι θύμα αυτής της ευρύτερης βίας καθώς έλειψε μέχρι σήμερα η συνεργατική λογική όλων των αρμοδίων φορέων.

Ελπίζω πως η επιδείνωση του φαινομένου θα αφυπνίσει όσους εξακολουθούν ακόμη να βλέπουν τη βία στα γήπεδα ως πρόβλημα του ποδοσφαίρου και θα αντιληφθούν ότι αλλού γεννιέται η βία και αλλού εκδηλώνεται. Κι αν δεν πας εκεί που γεννιέται να την αντιμετωπίσεις, τότε αποδεικνύεσαι πολύ κατώτερος των περιστάσεων.

Εμείς λοιπόν κάνουμε όλα όσα πρέπει να κάνουμε και περιμένουμε και απ’ όλους όσοι εμπλέκονται στη διαχείριση του προβλήματος να πράξουν το καθήκον τους.

Προτάσεις είχαμε πολλές και καθοριστικές. Γι αυτό και έγιναν σχεδόν στο σύνολό τους αποδεκτές. Αποδείξαμε έμπρακτα τη διάθεσή μας να αποδεχτούμε όλες τις αλλαγές για να γυρίσει σελίδα το ποδόσφαιρο και να πάει εκεί που του αξίζει και όλοι θέλουμε.

Όμως, ακόμη κι εδώ, τα πράγματα δεν είναι τόσο εύκολα όσο φαίνονται. Η ΕΠΟ έπρεπε και πρέπει ακόμη να συγκρουστεί με συμφέροντα, κατεστημένα που δρουν στο εσωτερικό του ποδοσφαίρου χρόνια τώρα. Κι όλα αυτά εν μέσω απειλών, αγωγών και πάει λέγοντας. Νομίζω πως δεν πρέπει να κάνουμε τη χάρη να υποχωρήσουμε. Θα πετύχουμε και σε αυτό ολοκληρώνοντας τις απαιτούμενες ρυθμίσεις για να λύσουμε το πρόβλημα.

ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΑΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΑΜΕ ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΡΕΣΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ!


Να μιλήσουμε και για τα αποκαλούμενα σαν ΣΤΗΜΕΝΑ ΜΑΤΣ.
Επειδή πολλά λέγονται διαρκώς για τη δημιουργία εντυπώσεων τα πράγματα είναι απλά και τα στοιχεία δεδομένα, αλλά και για να βάλουμε την όλη κατάσταση στη σωστή της βάση, ο συντριπτικά μεγαλύτερος αριθμός των υπόπτων ματς δεν διεξήχθησαν μόνο επί των ημερών της σημερινής διοίκησης. Επί των ημερών της σημερινής διοίκησης, αντιθέτως, προωθήθηκαν στη δικαιοσύνη.

Ακούσαμε όλοι μας για πρώτη φορά την ιστορία, από τον κ. Λιμάχερ. Στην ΕΠΟ ο πρώτος φάκελος από την UEFA έφτασε τον Νοέμβριο του 2009 και μέσα σε 15 ημέρες, αφού πρώτα υπήρξε δική μας επαφή με την ευρωπαϊκή ομοσπονδία για κάποιους χειρισμούς που διευκρινίσαμε πως έπρεπε να γίνουν από πλευράς μας, δόθηκαν στα χέρια της πολιτείας και από κει πήραν το δρόμο της δικαιοσύνης.

Το αν η ΕΠΟ συνδράμει στη δικαστική έρευνα και πως δεν έχει τίποτα να κρύψει ή να φοβηθεί αποδεικνύεται από πολλά στοιχεία. Σημαντικότερο όλων: ο ερχομός στην Ελλάδα με δικά μας έξοδα και ενέργειες των ειδικών της UEFA και οι ένορκες καταθέσεις τους στην εισαγγελέα.

Αλλά δεν αρέσει σε ορισμένους να το πουν. Ότι η ΕΠΟ είναι αυτή που, για να σπάσει το απόστημα και να αποκαλυφθεί το κύκλωμα, τροφοδοτεί διαρκώς με στοιχεία την εισαγγελέα.

ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΟΛΙΣ ΠΡΟΧΘΕΣ!

Απέναντι σε όλα αυτά φίλοι μου, η Ομοσπονδία, της οποίας εσείς είστε η ψυχή και το σώμα, αντί να βρει, όχι δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα, αλλά στήριξη και χείρα βοηθείας, ξέρετε τι βρήκε, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων;

Θα σας πω εγώ: Βρήκε διαφόρων ειδών συμφέροντα να αντιδρούν, κατεστημένες αντιλήψεις να ενοχλούνται, ακραίες οπαδικές συμπεριφορές, συλλαλητήρια που τα προκαλούν εν αγνοία ορισμένες φορές των συμμετεχόντων αυτοί που χάνουν τη βολή τους, αρκετούς πολιτικούς που για να μην δυσαρεστήσουν τους ψηφοφόρους τους προτιμούν να κατηγορούν με ψεύδη άλλους, απαρχαιωμένους παράγοντες, αρτηριοσκληρωτικές δημόσιες υπηρεσίες, φαντάσματα του παρελθόντος να προσπαθούν ν’ αναστηθούν, επαΐοντες και μη να έχουν άποψη για όλους και για όλα, ανθρώπους της μέρας και της νύχτας.

Και το χειρότερο όλων, βέβαια, ήταν η στοχοποίηση ανθρώπων. Στοχοποίηση με δηλώσεις, απειλές, φωτογραφίες, δημόσια διαπόμπευση. Ξεκινώντας από απλούς υπαλλήλους, στελέχη της Ομοσπονδίας και φτάνοντας μέχρι διευθυντές, συμβούλους, εμένα. Μια δική σας απόφαση αρκεί για να βρεθείτε κι εσείς στο ίδιο σημείο μ’ εμάς σε λίγα λεπτά.

Και σαν να μην έφταναν χτες κοινοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ δικόγραφο ΠΑΕ με αίτημα προσωρινής διαταγής για αναστολή της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων Αδειοδότησης.

Σήμερα εδώ μπροστά σας, θέλω με απόλυτη ειλικρίνεια να ξεκαθαρίσω κάτι μια για πάντα: Εγώ δεν παίζω με το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Είπα κάποια πράγματα στην εισαγωγή της τοποθέτησής μου και δεν θέλω να επανέλθω. Πιστεύω έγινα απόλυτα κατανοητός.

ΕΙΝΑΙ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ. Είναι η ώρα να καταλάβουν οι πάντες πως η κρίση του ποδοσφαίρου σε συγκυρία ευρύτερης οικονομικής, κοινωνικής, - ως ένα βαθμό - και πολιτικής κρίσης, δεν αφήνει περιθώρια για αδράνεια ή εφησυχασμό.

Αυτό δεν μεταφράζεται ούτε σε χαρτοπόλεμο δηλώσεων, ούτε να τρέχω κάθε μέρα στα κανάλια. Η δική μου δουλειά είναι άλλη. Η δική μου δουλειά είναι να λειτουργήσουν οι υπάρχοντες θεσμοί , να δημιουργηθούν και νέοι, ώστε να έχουμε τα εργαλεία που απαιτούνται για να προσδώσουμε αξιοπιστία και ήθος στο ποδόσφαιρο.

Η πρότασή μου σ’ εσάς, το κορυφαίο ποδοσφαιρικό όργανο, είναι μία και μοναδική:

Οφείλουμε να κάνουμε σήμερα άνοιγμα στην ποδοσφαιρική οικογένεια, αλλά και στην ελληνική κοινωνία, στην οποία δεν τις έχουν μείνει και πολλά αυτές τις δύσκολες ώρες που περνά, και βλέπει το δημοφιλέστερο σπορ και πιο αγαπημένο της να ψυχορραγεί.

Καλούμε λοιπόν όλους να διαλέξουν τι ποδόσφαιρο επιθυμούν.

Αυτό των μπράβων, των πλαστογράφων, των ψευτών, των χουλιγκάνων, των παρωχημένων αντιλήψεων, των συναλλαγών κάτω από το τραπέζι, της εξάρτησής από τους πολιτικούς που το εκμεταλλεύονται, των στημένων αγώνων, της βίας και των απειλών;

‘Η μήπως προτιμά, αυτό που προτείνουμε εμείς; Ένα ποδόσφαιρο στηριγμένο σε θεσμούς και κανόνες, σε αξιοπιστία, ηθική, χωρίς δεσμεύσεις και υπόγειες διαδρομές, ισονομία, ισοπολιτεία, σύγχρονο, προσαρμοσμένο στα παγκόσμια δεδομένα, με αξιοκρατία;

Το δίλημμα είναι σαφές και όλοι πρέπει να πάρουν θέση. Θα τους υποχρεώσουμε εμείς, να πάρουν θέση.

Κύριοι, προτείνω και ζητώ την ψήφο σας επί της προτάσεώς μου να ανασταλεί από τη Δευτέρα μέχρι νεωτέρας η λειτουργία της Ομοσπονδίας και όλων των Ενώσεων μελών της, έως ότου δηλαδή αποφασίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στο ποδόσφαιρο, αν θέλουν το δέντρο να ανθίσει ή να ξεραθεί.

Όταν τα πράγματα φτάνουν στα άκρα, δεν μπορούμε να προσποιούμαστε πως όλα βαίνουν καλώς. Η προτεινόμενη αναστολή λειτουργίας της ΕΠΟ και των Ενώσεών της από τη Δευτέρα είναι η έσχατη γραμμή άμυνας για τη σωτηρία του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και σας καλώ να εξουσιοδοτήσετε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας να χειριστεί τις εξελίξεις από δω και πέρα.

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας.
Άβαταρ μέλους
admin
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 597
Εγγραφή: 30 Μάιος 2007, 18:02
Τοποθεσία: Αθήνα-Αίγιο

Επιστροφή στο ΕΠΟ - FOOTBALL LEAGUE 2

Μέλη σε σύνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση : Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 1 επισκέπτης

cron